PU gyártás

Derékaljtámasz

Derékaljtámasz

Desma típusú habosítógép

Desma típusú habosítógép

Gondoltunk az úton lévőkre is, akik a hosszú vezetés alatt megfáradnak. Számukra fejlesztettük ki az ún. derékaljtámaszt, mely biztosítja az optimális ülő testtartást, így a vezető kevésbé fárad el, s a figyelme és koncentráltsága hosszú ideig megmarad. Az anyaga szintén – a már ismertetett – Memory Foam-ból, az ún. emlékező habból készül. Azonban PUR alapanyagból készítettünk már motoros védőruhához műanyagelemeket, továbbá sebességváltókarokat és egyéb autóipari alkatrészeket, avagy épp éttermi bárszékekhez ülőkebevonatot. Csak az Ön fantáziája szabhat határt, hogy a sok lehetőség közül mit szeretne gyártatni.

A poliuretánból készült testek alapanyagát a BASF csoport tagja az Elastogran Kemipur Kft. Szállítja a PEMÜ Autó-PUR részére. A habosítást Desma típusú karusszel kialakítású habosítógéppel, végezzük. A berendezésen 18 szerszámhely van amelyen 36 különböző típusú forma helyezhető el. A Poliol és az Isocyanat komponensek nagy nyomáson történő megfelelő arányú keverése és adagolása Cannon vagy Krauss Maffei típusú belövőfejjel végezzük. A komponensek összekeverése után a habosítószerszámban történik a PU hab még folyékony halmazállapotban történő betöltése.

Az alkalmazott technológia freonmentes. A habszerkezet kialakítását a két komponens reakciója során keletkező CO2 gáz végzi. A felhasznált formaleválasztó vizesbázisú viasztartalmú anyag. A kihabosodott végtermék káros anyagokat nem tartalmaz. Az optimális keménység a megfelelő alapanyag, a súly és a keverési arány beállításával érhető el. A habtestek sorjázás után tovább-feldolgozhatóak.

 

PU gyártás - bárszék ülőke

PU gyártás - bárszék ülőke

Bárszék ülőke

PU gyártás - bárszék ülőke

 
Készítette: occam & agocs co.