Viscopárna

Páratlan komfortérzés, a jövő technológiája - viszkoelasztikus párna

Viszkopárna, viscopárna, viszkoelasztikus párnaA Memory Foam viszkoelasztikus, ergonomikus kialakítású párna -és matraccsaládunk gyártásakor; az egészséges alvás területén a legmodernebb fejlesztéseket és mellette a már jól bevált klasszikus anyagokat alkalmazzuk, hogy Ön a napi fáradtságos munka után minőségi pihenésben részesüljön. Ezt a legtöbb hagyományos párna és fekvőfelület nem tudja biztosítani. Eredménye a felületes alvás, váll, nyak vagy csípő -és derékfájás, s hogy egy ébredés után még mindig levertek vagyunk.

Mivel teremthetjük meg a minőségi pihenés optimális feltételeit?

Olyan fekvőfelület kialakítására van szükség, mely figyelembe veszi az emberi test sajátos formáját, ebben az ergonomikus szempontok a döntőek, melynek lényege: a személyreszabott kényelem és az anatómiai sajátosságok érvényrejuttatása, mind a viszkoelasztikus párnák, mind pedig a viszkoelasztikus matracok esetében. A viszkoelasztikus párna anatómiai kialakítása azt jelenti, hogy fel kell vegye a nyak, a váll és a fej formáját miközben rugalmas marad és egyenletesen elosztja a ránehezedő súlyt. Nem lehet sem túl kemény, sem túl puha. Oldalfekvő helyzetet felvéve pedig az a szerepe, hogy kitöltse a váll fej távolságot úgy, hogy a nyak ne fáradjon el. Mindezt pedig a NASA által, az űrkutatás területén kifejlesztett ún. Memory Foamviszkoelasztikus anyaga szolgálja, speciális szivacsos szerkezetével, mely mindig visszanyeri eredeti formáját használat után. A szivacsos szerkezet további előnye, hogy szellőzik, nem melegszik túl és antibakteriális kivitelben is létezik, így különös hangsúlyt fektetve az egészségügyi tényezőre. Az antibakteriális verzió fő előnye, hogy ellenáll a gombáknak, baktériumoknak és a kártevőknek; ezért allergiásoknak is ajánlott. Szellőzése révén természetes szagtalanító hatású, emellett csökkenti a fáradtságot és segíti az anyagcserét. A viszkoelasztikus párnák és matracok együttes használata komplexen hat szervezetünk harmóniájára, egészségi állapotára; oldja a gerinc vonalában végighúzódó ún. „kormányzó meridián” blokkjait, s jótékony hatással van az izom -és érgörcsökre is.

Viscoparna párnán fekvő nő A Memory Foam egyik nagy előnye, hogy a test nyomásának elnyelésével ellazulnak a nyak-, váll- és a hátizmok - s mégis meg vannak támasztva - (ezért csökkennek az ízületi fájdalmak vagy el is tűnhetnek a kórosság mértékétől függően; megszűnik az elfekvés, fejfájás, zsibbadás), jobb a vérellátás. Csökkenhet a helyzetváltoztatások száma, így mindennapi használata mélyebb alvást és kipihentebb ébredést biztosít!

A Memory Foam párnacsaládunk egyaránt tartalmaz kis, közepes és nagy méretet is, alkalmazkodva az Ön igényeihez, a különböző testméretekhez, különböző huzatokkal ellátva.

A viszkoelasztikus párna egy belső anginba van varrva, mely mosást nem igényel, azonban ezen felül van egy mosható huzat, mely húzó -avagy tépőzárral vannak ellátva. Az Ön igényeinek megfelelően többféle huzat közül választhat, melyek között illatosítottak is vannak. Ezek közül talán a legnépszerűbbek az ALOE VERA, a Fresh és a Kamilla változat. Ezen illatanyagok – a viszkoelasztikus párna már ismertetett anatómiai tulajdonságain túl – jótékony hatásúak és egészségügyi alkalmazásra is javallott!

A Viszkoelasztikus párna és a technológia

A Mit rejt a Viszkoelasztikus párna?

viscoparna nasa logoA Memory Foam (emlékező hab) viszkoelasztikus anyagot az USA-ban (a 70-s években) fejlesztette ki a NASA az űrkutatás keretein belül nyomáscsökkentési céllal, majd a 90-es évektől indult hódító útjára. A Memory Foam kitűnő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik; olyan viszkoelasztikus nyitott sejtszerkezetű anyag, amely a test hőmérsékletére, nyomására meglágyul és így tökéletesen felveszi a test formáját és alátámasztja azt, ellennyomás nélkül (elnyeli a nyomást).

 

viscoparna viscoelastic habA nyitott sejtszerkezet előnye, hogy lehetővé teszi a párnában a szabad levegőáramlást és megtartja a test hőmérsékletét, s nem is melegedik túl. A nyomás megszűnése után a speciális determinált sejtszerkezet lassan nyeri vissza eredeti formáját.
A viszkoelasztikus párna típusai

Alapvetően két típusban gyártjuk:

  • egyik a hagyományos habosított viszkoelasztikus párna anginba varrva plusz védőhuzattal,
  • a másik pedig Memory Foam zuzalékból készül.

A viszkoelasztikus párna könnyen szállítható, csomagolható, s hosszú élettartama alatt mindig visszanyeri eredeti formáját.

 
Készítette: occam & agocs co.